מעיכה קטנה לרכב בחניה

שלום רב!
היום לצערי עשיתי תאונה עם אופנוע שעקף אותי בדיוק כשבאתי לפנות לכניסה לחניה. הנס שהאופנוען בריא ושלם אך הנזק הוא שפגעתי באופנוע והאופנוע לפי מה שנראה לי נפל על רכב אחר שהיה בחניה, בעקבות המכה שלי. רציתי לשאול מה אני אמורה לעשות בנוגע לרכב שחנה שקיבל מעיכה קטנה בדלת האחורית וכמה שריטות. לא השארתי פרטים אך לקחתי את מספר הרכב וזכרתי את המקום שחנה. אני פשוט חוששת שמדובר באנשים לא ישרים "שיקפצו" על ההזדמנות וידרשו הרבה יותר כסף. מה עליי לעשות? האם עליי מוטלת החובה לשלם לו? חשוב לי לציין שאם זה היה קורה לי המעיכה הקטנה והשריטות לא הייתי טורחת לתקן זאת ולדרוש על כך כסף.

תשובה:

שלום רב,

את לא צריכה לפנות לבעל הרכב.

לא ידוע אם לפי ההלכה הנזק הוא ממך, אולי האופנוען הוא זה שפגע ברכב מתוך בהלה (אם כי סביר שהנזק הוא כן ממך).
בנוסף לכך, נזק שאדם סביר לא היה מתקן וגם אינו מוריד את ערך הרכב למכירה, אין חיוב לשלם.
בנוסף לכך, אם אכן יש מקום להניח שהניזוק ידרוש יותר מהמגיע לו על פי דין, מותר להשתמט.

מקורות:

לעניין שומת נזק כאן.

לעניין חשש שהניזוק יתבע יותר מהמגיע לו, עיין בט"ז חו"מ סי' שסט סעיף ג.