האם ניתן לעשות מחיצה בין השירותים לאמבטיה ולבטל בחלקה דין בית הכסא?

בס"ד שלום רב. בהמשך לשאלתי בנוגע לביטול בית הכסא שעניתם לי שלא יועיל לזה עקירת הניאגרה וכיסוי האסלה לבד, האם כן יועיל לעשות מחיצה בערך בגובהה אדם (היינו שלא מגיע עד התיקרה) ובכך לגרום שלא יכולו דיני בית הכסא על חדר המקלחת הנ"ל בנוגע לכל הדינים שהזכרתי כגון לטול ידיים שם, לדבר, שלא להצטרך להמתין לפני המצוה וכו'?

תשובה:

שלום רב

מחיצה כזו תועיל לענינים שהזכרת אך לא לומר שם דברי קדושה כתפילה או ברכות. רק שאם אתה עובר לחצי של האמבטיה דרך השירותים אתה לא מרויח הרבה, כי נהגו להחמיר שמי שנכנס לשירותים אף שלא עשה צרכיו נוטל ידים, לכן זה יועיל רק אם השירותים הוא הפנימי ושאר החדר קרוב לדלת.

מקורות:

ראה דבר יהושע ח"ב סי' לז. וע"ע שו"ת אור לציון ח"א סי' א בסופו.