מי נקרא קדוש ביהדות?

האם יש בעיה לכנות את רשי רשי הקדוש אמר לי אחד מהמרצים המוכרים אמר לי שרשי לא התכנה הקדוש אלא רק האר"י הקדוש האלשי"ך הקדוש ועוד כמה אבל רשי לא האם כך האמת

תשובה:

שלום וברכה

מותר להגיד את זה גם על רב בית הכנסת, ואם אתה שואל אותי, כל יהודי שהולך בדרכי ה' יתברך מותר לומר שהוא קדוש… אגב בתפילה אומרים "וקדושים בכל יום יהללוך סלה" ונחלקו הדעות האם הכוונה לעם ישראל או למלאכי השרת, הרי שכל יהודי שמתפלל שמונה עשרה הוא קדוש…