כינוי רבנית לאישה שבעלה אינו רב

בס"ד
שלום רב, לאחרונה קיבלתי המלצה חמה על רבנית
לצורך עריכת הפרשת חלה בביתי.
קצת ביררתי עליה וגיליתי שהיא איננה נשואה לרב או אף לתלמיד חכם.
אמנם היא אישה שומרת מצוות ובאמת האמונה אצלה ניכרת וחזקה אך האם היא יכולה לקרוא לעצמה רבנית?

תשובה:

שלום רב,

כן. היום רבנית זו אינה אישה שבעלה תלמיד חכם מיוחד. זה כינוי לאישה חשובה ויראת שמים. כשם שהכינוי רב היום, אינו בהכרח תואם את תפקידו של המכונה כך. לפעמים הוא אכן רב. ולפעמים לא. יש ביטוי ציני שלפעמים אומרים שרב זה כינוי לזכר…