גיהנום וגלגול נשמות

שלום, הבנתי מדרשות הרבנים השונים כי יהודי שחטא ומת ושצריך תיקונים חוזר לחיים כנשמה בגוף אחר כדי לתקן את החטאים, אז באיזה שלב הוא חווה "גיהנום"? האם בין התיקונים והחזרות בגוף אחר ? למה בעצם הוא חווה גיהנום אם כחוטא מחזירים אותו כנשמה ואז הוא עובד סבל בגוף אחר עד שיהיה מתוקן ?
תודה

תשובה:

שלום רב

יש שני חלקים בתשובה לשאלה זו:

א. אכן הגיהנום הוא כבר שלב מתקדם, לאדם החוטא יש שלבי כפרה עוד לפני הגיהנום כמו כף הקלע וגילגולי נשמות. אינני בקי בפרטי העונשים, אבל משפט רשעים בגיהנום הוא 12 חודש בלבד, יש שלבים מקדימים יהי רצון שלא נדע מהם.

שנית, לא בהכרח שכל נשמה חוזרת בגילגול, נשמה היא מציאות רוחנית שעשויה להתחלק לחלקים שונים, שחלקם באו לתיקון השלם ורק חלקם האחר בא בגילגול. כל נשמות ישראל הם חלקים מנשמתו של אדם הראשון, דבר המורה על יכולת התפרטות בלתי מוגבלת.

יהי רצון שנגיע לתיקון במהרה ונזכה לביאת משיח צדקנו במהרה בימינו אמן.