האם ראוי ליטול משרה שיש בה כבוד?

כבוד הרב שלום,
האם מינוי לעבודה שבה חולקים לאדם כבוד יותר
מעבודה אחרת יכולה להשפיע נזק רוחני לאדם?
האם יהודי צריך להימנע ממשרות כאלו?, תודה

תשובה:

שלום רב

לדעתי, שאלתך זו מוכיחה שאתה האדם הראוי למשרה זו… או ואבוי לנו אם משרות כאלו ינתנו לאלו הרודפים אחרי הכבוד…

אלא שאם אדם מרגיש שהכבוד עולה לו לראש יש לעשות עם זה משהו, ידוע המעשה ברבי איסר זלמן מלצר ראש ישיבת עץ חיים, שבחול המועד בעת שבאו רבים לבקרו בביתו ועשו לו כבוד גדול, היה מחזיק בכיסו פתק קטן שבו היה כתוב פסוק המורה על שפלות כמו "ואנוכי תולעת ולא איש חרפת אדם ובזוי עם", או "אל תבואני רגל גאווה" וכיוצא באלו.

והעיקר להשתמש בכח השלטון לעשות רק טוב לאלו הכפופים לך!

בהצלחה רבה!