ירקות הרב אפרתי

אני מעוניין לבשל עבור שמחה משפחתית
האם ראוי לי לקנות ירקות דווקה מהכשרויות המהודרות כגון של הרב לנדא והעדה החרדית,
או אפ' גם למשל כשרות הרב אפרתי ועוד, זאת בזמן שיתכן מאד שיהיו אורחים שעבור ביתם לא יקנו מכשרות זו.
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

הכשרו של הרב אפרתי הוא מצויין, ואינו נופל מאחרים. כמובן אם יש אורחים שלא יאכלו מהמאכלים למה לעשות להם את זה…

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש הבדל גדול בין שלושת הכשרויות. הרב אפרתי נוהג כמנהגי החזון איש. ולכן אצלו צריך לחתום על כתב שליחות. העדה חרדית סוברת כמנהג ירושלים שאין קדושת שביעית ביבול נוכרי.העדה החרדית לוקחת ירקות ממקומות שאצל הרב אלישיב , זה נקרא ארץ ישראל. לרב לנדא אין מדיניות ברורה בנושא יבול נכרי. וגבולות ארץ ישראל. ולכן עורך השמחה צריך לברר אצל אורחיו, כפי מי הם נוהגים.

  2. בסד
    אני חרדית. מקפידה לאכול בדץ העדה החרדית ולנדא ורובין .
    האם אני יכולה לסמוך על הרב אפרתי בירקות ופירות ? האם הכשרות שלו ברמה של העדה החרדית ?