הפרשת תרומות ומעשרות בבית

בס"ד

שלום, רציתי לשאול האם מהדברים הבאים צריך להפריש תרומות ומעשרות?
ואיך מפרישים מהם בעצם?

*קופסאות שימורים- תירס,אפונה וגזר,חמוצים…
*רסק עגבניות
*חרדל,מיונז,קטשופ
*שמן זית,שמן קנולה
*מיץ תפוזים בבקבוק,קולה
*מוצר קפוא כמו שעועית ירוקה
*אבקת מרק
*קמח
*תבלינים-פפריקה,סוכר,מלח,עשבי תיבול(לאכילה או רק לנתינת טעם)
*שקיות תה
*שמרים,אבקת אפיה,אבקת סודה לשתיה
*פיצוחים
*פסיפלורה,קיווי (או שהם פירות חו"ל)

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

יש לרכוש את כל המוצרים הנ"ל מכשרות מהודרת ואז לא צריך בכלל להפריש, ניתן לסמוך על מערכת הכשרות שעשתה זאת כהלכה. אלו המחמירים להפריש שוב בבית בלי ברכה, אם ירצו להחמיר "עד הסוף", יש להחמיר מכל המוצרים הנ"ל למעט חרדל, קולה, תה, שמרים, סודה. פיצוחים והפירות שהזכרת יש לברר באופן ספציפי מהיכן הם לעיתים מהארץ ולעיתים מחו"ל. אני בביתי איני מפריש שוב אלא סומך על מערכות הכשרות.

חשוב לומר, בכל סוגי המאכלים היום יש בעיות רבות מלבד תרומות ומעשרות, כך שלא ניתן להקל ולומר שנקנה ללא כשרות מהודרת ונפריש בבית.