טלית לחזן במנחה וערבית

האם יש 'עניין' שחזן יתעטף בטלית במנחה וערבית. והאם יש להקפיד על זה.

תשובה:

שלום רב

יש מקומות שנהגו שהחזן מתעטף בטלית במנחה וערבית משום כבוד הציבור, אולם אין בכך חיוב והכל תלוי במנהג המקומות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' יח ס"ק ה. ומקור הדברים בדברי הגמרא בראש השנה יז ב "מלמד שהתעטף הקב"ה כשליח ציבור", הרי ששליח ציבור מתעטף בטלית. ויש אומרים שמנהג זה נתייסד כדי שיהיה רגלי החזן כוסות בצורה מכובדת לפי שיש אנשים שאינם לבושים בבגד ארוך די הצורך, וכן הובא בס' ארחות רבינו בשם החזון איש שכידוע הקפיד גם שלא ילכו בחליפה קצרה.