ההתייחסות לנישואים אסורים

שלום רב!
אני עובדת במקום עבודה חילוני ואחת הבנות ממוצא רוסי אשר מצהירה על עצמה שהיא יהודיה (לא יודעת כמה אפשר לדעת דבר כזה, אם נכון או לא) עומדת להתחתן עם בחור גוי בחתונה רפורמית,
אין בכוונתי להגיע לחתונה אך מה ההתייחסות שלי צריכה להיות? לאחל מזל טוב? לקנות מתנה? (אינני חושבת שלהביע התנגדות בפני שאר הבנות יהיה ראוי)
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כפי שאת מבינה, לא ראוי להגיע לחתונה כזו. וגם לא כדאי לאחל לה "מזל טוב" שהרי זה ממש לא מזל טוב… אבל את יכולה לגשת אליה בידידות, ולומר לה, כי כאישה דתית המאמינה שנישואין כאלה הם אסורים לחלוטין, את לא יכולה להופיע בחתונה, ואת מאחלת לה שיהיה לה רק טוב (כלומר, לאחר שהיא תעזוב אותו…) אני בטוח שהיא תקבל את זה בהבנה. ולא תראה בכך איזה סלידה אישית ממנה, אלא מהמעשה.