פרווה שהתבשל בסיר בשרי האם מותר לאוכלו עם חלב או לאכול אחריו חלב?

האם חובה להמתין 6 שעות לאחר אכילת מאכל פרווה שבושל בסיר בשרי בו יומו (נקי)?, ואם לא איזה הפסקה כן צריך, והאם מותר לבשל לכתחילה באופן כזה על דעת לאכול אח"כ חלבי. וכן ההיפך מה ההמתנה שצריך בין אכיל בשר לאכילת פרווה שבושל בחלבי בן יומו? תודה רבה לרבנים המשיבים

תשובה:

שלום רב

אין צורך להמתין כלל ביניהם, ומותר הדבר אף לכתחילה. לגבי לאכלו יחד עם חלבי נחלקו הדעות:

למנהג הספרדים מותר לאכול את זה ביחד עם חלב, אבל למנהג האשכנזים הדבר תלוי, אם בישל את המאכל הפרווה בתוך 24 שעות מהזמן שבישל בו בשר, אסור לאכול את המאכל הפרווה ביחד עם חלב, אבל אם המאכל הפרווה התבשל אחרי 24 שעות מהזמן שבישל בסיר מאכל בשרי, מותר לאכול את המאכל הפרווה ביחד עם חלב, (ואם בישל מאכל חריף, גם אם עברו כבר 24 שעות, אסור לאוכלו ביחד עם חלב). והוא הדין בכל זה להיפך.

אמנם צריך לדעת שמי שמתכנן לאכול את המאכל הפרווה ממש ביחד עם החלבי, אסור לו לכתחילה לבשלו בסיר בשרי, כדי לאוכלו ביחד עם חלב, אלא שאם כבר בישל את זה בסיר בשרי מותר לאוכלו ביחד עם חלב, לפי התנאים הנ"ל.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה סי' צ"ה סעיף א' וב'.