האם החתן חייב להתפלל לפני העמוד בימי הזכרון של חמיו?

האם יש חיוב על חתן לשמור יום זכרון של חמיו וחמותו, אם כן האם יש חובה להתפלל לפני העמוד גם בשבת לפני היורצייט, לעלות לתורה בשבת לפני היורצייט, האם הוא דוחה אורחים בשבת חתן, הכוונה שלנפטר יש רק בת ואין בנים.

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות, יש אומרים שהואיל והחתן מחוייב בכבוד חמיו עליו להתפלל בשנת האבל ובימי הזכרון לפני העמוד לעילוי נשמתו, ויש שחולקים וסוברים שהתפילות הן משום ש"ברא מזכה אבא", כלומר הבן מזכה את אביו, ודין זה אינו נוהג בחתן שאינו מצאצאיו. ולכן נראה שמספק לא ניתן לדחות בעלי זכויות אחרים בשבת זו.

מקורות:

ראה שדי חמד אבלות סי' קנט בשם הזרע אמת שהחתן מתפלל בימי הזכרון של חמיו, וכנגדו בקרית חנה סי' לה, כמדומה שהמנהג בזה שהחתן אינו מחוייב בכך.