הכשרת מחבת טפלון ומחבת רגילה

אם הכנתי חביתה אם גבינה במחבת ספק בשרי מה הדין אם הביתה ומה הדין אם המחבת

תשובה:

החביתה אסורה באכילה. המחבת טעונה הכשרה, אלא שבענין זה יש לחלק בין מחבת רגילה שניתן להכשירה על ידי הגעלה, למחבת טפלון שכיון שמשתמשים בה עם מעט מאוד שמן לא די בהגעלה וצריך ליבון חמור, וזאת לא ניתן לעשות כיון שהיא תתקלקל לגמרי, ולכן יש להחמיר שלא להשתמש בה.

מקורות:

אף שבאגרות משה אבן העזר חלק ד' סוף סי' ז' כתב שאפשר להגעיל כלים העשויים מטפלון, כתבו כמה פוסקים (וכן הביאו בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל), שמכיון שאין רגילים להשתמש בו עם הרבה שמן אין מועיל לזה הגעלה, וליבון אינו שייך בזה מכיון שהחומר יתקלקל על ידי האש, ומכיון שאין בזה הפסד מרובה אין מקום להקל בזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיין בפתחי תשובה סק"ז דהעלה להתיר בשם החת"ס בסי' קי' בניד"ד, וכן בחידושי רעק"א דהתיר כיוון דהיתרא בלע דלא כפר"ח. וכן בבא"ח פרשת בהעלותך וא"כ יש להקל ומהני הגעלה במחבת שהשתמשו בה אפילו שלא ע"י הרבה שמן.