מתי מותר לעלות לקבר?

שלום רב
הייתי רוצה לדעת מתי מותר לי לעלות לקבר
של אבי שנפטר לפני 3 וחצי שנים
מה הזמנים שמותר ורצוי לעלות מלבד תאריך הפטירה שלו
האם מותר למשל בערב ראש השנה ? יום כיפור?
ומה אני כבחורה אומרת כשאני עולה לקבר
תוד ה

תשובה:

מותר לעלות בזמנים שהזכרת, ואדרבה יש מנהג לעלות לקבר בימים אלו, הזמנים שלא עולים לקברים זה שבתות וחגים כולל חול המועד ובראשי חודשים, כל שאר הזמנים ראויים לכך.

אין לעלות לקבר בזמן מחזור וסתי.

גמר חתימה טובה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה החלקי …. עדיין נותרתי בשאלה
    מה עלי לאמר/לקרוא בקבר (הקבר בקומה רביעית) ואין לי גישה
    האם חובה לעלות עם נר נשמה ?
    תודה

  2. נוהגים לקרוא את פרקי התהילים הבאים: לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל. לאחר מכן אומרים מפרק קיט את הפסוקים המתחילים באותיות השם של הנפטר [ללא שם הוריו], ואחר כך את הפסוקים המתחילים באותיות נ,ש,מ,ה [פרק קיט מסודר לפי סדר אותיות הא' ב']. לאחר מכן א-ל מלא רחמים וקדיש יתום. מלבד זאת יש תפילה בספרי תהילים שמתחילה במילה אנא, שניתן לאומרה שם לאחר אמירת התהילים.
    אין צורך לעלות למעלה או להדליק נר.