דיני אבלות בשנה מעוברת

אימי ז"ל נפטרה בי"ט בתשרי בתשע"ד והשנה היא שנה מעוברת. קיימנו אזכרה בי"ט באלול, במלאות שנה למותה. היות וזהו לא תאריך פטירתה האם עלינו להמשיך בדיני אבלות עוד חודש?

תשובה:

שלום רב

אין צורך לנהוג מנהגי אבלות יותר מ12 חודש, גם לא בשנה מעוברת.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מתי עולים לקבר בשנה מעוברת ?, מתי מסתיימת השנה? בחודש ה- 11 כמנהג הספרדים עשינו אזכרה גדולה – מה עלינו לעשות בשנה.
    אחי נפטר בכג בשבט תשע"ד

  2. בכ"ג בטבת תעלו לקבר בסיום ה12 חודש, תפילות לפני העמוד לימוד משניות ומתן צדקה כמו ביום השנה לפטירה. יש נוהגים לעלות גם בכ"ג שבט, אבל מעיקר הדין מספיק ב12 חודש. העלייה הזו חשובה מזו של ה11 חודש.