מותר להיות גנן בשנת השמיטה?

שלום רב!

יש לי חבר המשמש כאב בית באיזה אחוזה וחלק מתפקידיו זה לשתול פרחים אם צריך, לגזום, לדשן, לכסח דשא – גם למטרת יופי ולא רק לאוקומי? ואם לא יעשה זאת הוא טוען שיפטרו אותו? מה אפשר לומר לו לעשות?

תשובה:

שלום רב

מה אומר ומה אדבר… אסור לעשות פעולות אלו בשמיטה, גם לא במחיר של פיטורין. מה שאפשר זה רק לחזק אותו באמונה הפשוטה והאמיתית, שמקיום מצוות ה' יתברך לעולם לא מפסידים. הקב"ה הוא זה שבסופו של דבר דואג לכל צרכנו, ואין כל הגיון להמרות את פיו לצורך פרנסה….

אשריו ואשרי חלקו שהוא זוכה לעמוד בנסיון כזה, ואם יקבל החלטה אמיצה לנהוג כהלכה, יש לו דבר גדול לבוא איתו ליום הכיפורים הבא עלינו לטובה ולברכה!

גמר חתימה טובה!