האם אפשר לקנות סנדויץ' עם יקרות מהיתר מכירה

שלום רב לכת"ר,
אני נוהג כמנהג רבותי ואיני סומך על "היתר המכירה" בשביעית.
האם ברכישה של סנדויץ' עם ירקות קיימת בעיה של סחורה בפירות שביעית?
האם יש צורך בשמירה על קדושת שביעית באותם ירקות?

ישר כח על התשובות המחכימות
וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב,

בהנחה שאכן יש כאן פירות שביעית, זה לא רק בעיה של סחורה בפירות שביעית, שזה דווקא לא בעיה במקרה זה. שהרי איסור סחורה של על המוכר, אלא שהקונה עובר על איסור לפני עיוור. אולם לפני עיוור לא יהיה במקרה זה שהרי הוא סומך על אלו שהתירו היתר מכירה. אבל יתכן שיש כאן בעיות נוספות של שמור ונעבד שאסור לאכול. (אלא אם כן זה ממש בימים אלו שאפילו אם ללקיטת הירקות היה לאחר ראש השנה ולכן יש בזה קדושת שביעית, אבל יתכן שעדיין אין שמור ונעבד – וגם זה אני לא בטוח).

בנוסף, צריכים להבין, אדם המוכר היתר מכירה, לרוב אין לו כשרות מהודרת, כך שאם באופן כללי, אתה אוכל רק בכשרות מהודרת, יתכן שיש בעיות נוספות בירקות אלו, כמו תרומות ומעשרות. (אם כי לא לכל הדעות יש בזה חובת תרומות ומעשרות ראה כאן.

גמר חתימה טובה