שימוש בג'לטין שעשוי מדגים עם בשר

האם מותר להשתמש בג׳לטין שעשוי מדגים עם בשר?

תשובה:

שלום רב,

השאלה לא כל כך מובנת. הרי מי שאינו סומך על היתר האחיעזר בג'לטין, אינו משתמש אלא בג'לטין צמחי, או בג'לטין מדגים כשרים. למיטב ידיעתי אין ג'לטין מבשר כשר.

אם מקילים כהאחיעזר שפקע מג'לטין שם אוכל, ממילא אין כאן לא דגים ולא בשר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. ישנה תשובה של הרב עובדיה יוסף, שמתיר מעדני חלב עם ג'לטין. לאלה הנוהגים לא לאכול מאכלי חלב עם דגים. ושם הוא פוסק. שהמנהג היה לא לאכול מאכלי חלב עם דגים ממש. אבל כיום הג'לטין הכשר עשוי, או מהעור, או מהעצמות, או מהקשקשים של הדג. ולא מהבשר עצמו.

  2. שלום וברכה,
    נראה לי שכוונת השואל לא הייתה על ג'לטין שעשוי מדגים ובשר גם יחד, אלא על לקיחת ג'לטין שעשוי מדגים ולערבב אותו במוצרים בשריים, ושאלתו היא האם שייך בזה איסור סכנה באכילת דג עם בשר.
    ואשמח לדעת מה דעתכם בעניין זה.