מה הכוונה "יפה שעה אחת בעולם הבא יותר מכל חיי העולם הזה"?

שלום , רציתי לשאול שאלה שמעסיקה אותי ובסיסית מאוד לעבודת השם שלי בעולם הזה..
השאלה היא אדם ששומר תורה ומצוות בעולם הזה לפי כוחותיו ומשתדל בעבודת השם בעיקרון אחד כזה צריך לוותר על הרבה הנאות של העולם הזה.. האם לעתיד לבא יהיה לו פתחון פה שבקבלת השכר שלו הוא יקבל שכר גשמי שקשור לעולם הזה? בפרט אם זה דבר שהוא מאוד רצה פה בעולם והוא לא קיבל את זה. הוא לא נמשך תמיד ללמוד תורה בעולם הזה אז קשה להבין את זה בתור קבלת שכר בעולם הבא גם אם תגיד לי שהגוף זה שחוצץ… אשמח לקבל תשובה תודה ישר כוח.

תשובה:

שלום רב

שאלתך מקורה בטעות יסודית וננסה לתת משל. ילד בן 3 אוהב מאוד מכוניות משחק מסוג מסויים, הוא נהנה להסיע אותן הלוך ושוב, הנאה זו נשללת ממנו בהיותו בשעת הריכוז בגן וכו', האם הגיוני לבוא אליו לאחר 30 שנה ולתת לו לשחק במכוניות כעין אלו כפיצוי…. ברור שלא, בגיל 33 הוא כבר מעוניין ברכב שטח 4 על 4 אמיתי אמיתי…. כך הוא גם בענין שלנו, כל מה שאנחנו רוצים כאן בעולם הבא עולם הנשמות איננו מעניין אף לא כקליפת השום, שם יש תענוגים נצחיים לנשמה שאינו לנו השגה בהן כלל. דבר אחד אנחנו מובטחים, שתענוגי הנשמה שם שוויים אף לרגע אחד הוא יותר מכל חיי העולם הזה, וכשאומרים כל חיי העולם הזה אין הכוונה לאדם אחד בלבד, אלא כל מה שנהנו כאן אנשים במשך כל אלפי השנים שהעולם קיים, אם תניח אותן על כף המאזניים בצד אחד, ושעה בחיי העולם הבא של נשמה אחת בצד השני, חיי העולם הבא מכריעים!!!

יהי רצון שנזכה!