מדוע ברא ה' את השוטים?

דוד המלך שאל את הקבה למה ברא שיטיון בעולמו ואז הקבה ענה לו חייך שתצטרך לכך . מה פירוש מה שענה לו ולמה הקבה ברא שוטים בעולם מה המטרה?

תשובה:

שלום רב

אכן אצל דוד המלך הראה לו הקב"ה שאף הוא עצמו נצרך להשתטות כדי להנצל מאויביו, ובכך גילה לו שאין דבר שאין בו תכלית, ואף כיום שי מטרה לכל אדם, ואף על השוטים נאמר חביב אדם שנברא בצלם. איננו יודעים מהי המטרה בשלה ברא הקב"ה את השוטים, אני משוכנע שלא לכולם יש אותה מטרה, וכפי שמה שנסתייע בו דוד המלך אינו רלונטי לגבינו, יש אדם שתכליתו לכפר על גילגולים קודמים ויש שתכליתו להעמיד בנסיון את סביבתו. רק זאת נוכל לדעת, שלכל דבר בבריאה יש תכלית.

שנזכה להרבות בכוד שמים!