האם כשרות קודמת ליחס של ידידות?

שלום!
בתקופה האחרונה התקרבנו לזוג נחמד החוזר בתשובה. הם בתהליך כבר די הרבה זמן, ואנחנו נפגשים בשבתות לטייל, אבל מעולם לא הוזמנו אליהם הביתה.
בשבת האחרונה הם ביקשו להזמין אותנו לעשות אצלם שבת ומאוד ביקשו.
השאלה אם יהיה נכון להענות לבקשתם למרות שאין לנו את הידיעה מהי רמת הכשרות שהם שומרים?
והאם זה יהיה נכון לסרב ולגרום להם להיפגע בגלל סיבת הכשרות? או לנסות להתחמק בכל פעם שיבקשו?

תשובה:

שלום רב

קשה לייעץ בענין זה. אם נתייחס לניסוח שבחרתם בו בכותרת אם כשרות קודמת לחברות, ברור שאין כל היתר בעולם לאכול מזון שיש בו חששות של כשרות! אולם לא נראה לי שהחברות אכן מונחת על כף המואזניים… ראשית ניתן להסביר להם בעדינות שיש לכם כל מיני הקפדות משלכם, ניתן גם לשקר קצת מפני השלום… [כן חכמים מתירים זאת] ולמצוא סיבה אחרת בשלה אתם לא יכולים לסעוד אצלם, תזמינו אותם אליכם ובכך תחזקו את הקשר ביניכם.

בהצלחה רבה