עגיל בגבר האם יש בזה איסור לא ילבש?

הבנתי שברמבם מובא שגבר ששם עגיל או בושם עושה למעשה מעשה אשה שהאיסור דאורייתה שאסור להוריד שערה ערווה ובית שחי ונוסף עבדים היו צריכים לרצוע את אוזנם במשקוף הבית.
האם עגיל לגבר אסור?

תשובה:

שלום רב,

יש איסור 'לא ילבש' איסור זה הוא מהתורה. ועיקרו הוא שאסור לאישה ללבוש בגדים המוגדרים של גברים, ואסור לגבר ללבוש לבוש המוגדר לאישה. לכן לכאורה עגיל באוזן שזה לבוש של אישה אסור לגבר ללבוש את זה. אולם מאחר שלצערנו ישנם רבים מהבחורים שיש להם עגילים, לכן קשה לומר שיש בזה איסור לא ילבש למרות שודאי הראשונים שהתחילו עם זה עברו על איסור. אולם ודאי שזה מגונה מאד.

כמו כן לגבי שיער הערווה אכן אסור לגבר להוריד, אם לא צורך סיבה כשלהי כגון שזה מפריע לו וכד'.

מקורות:

ראה בשו"ת יביע אומר (ח"ו יו"ד סי' יד אות ו') שהביא מחלוקת ראשונים בזה. ומסקנתו היא שאנו פוסקים כהראשונים שלמרות שבתחילה אלו שלבשו כן עברו על איסור, כיום מאחר שיש תופעה כזו, לא אין בכך איסור לא ילבש.