טיפול בצמחי פרא בגינה בשמיטה

אני רוצה לדעת מה עושים בשנת שמיטה כאשר אנו מוותרים על הגינה שצומחת לנו בחצר . הענפים של צמחי פרא מפריעים לתנועת האדם דרכם. יש דרך לחסל את הצמחים הללו על ידי רעל אפקטיבי לשלושה חודשים ואז כל אדם העובר בחצר עלול להיפגע בעצם נשימה של אותו רעל. האם במקום זאת אפשר לשתול לפני שנת השמיטה זרעוני צבר, או כל צמח שלא דורש הרבה מים וזאת כדי שענפיו לא יפגעו בבני אדם ולטפל בהם בעיקר בקיץ הקרוב?

תשובה:

שלום רב

לא תיארת מספיק את גינתך, אולם באופן כללי, השמדת עשביה אסורה רק כאשר הדבר נעשה לצורך שיפור צמיחת גידולי הגינה, אבל עשבי פרא המפריעים למעבר או מביאים חרקים וזוחלים למיניהם מותר להשמידם באופן שניכר שהמטרה היא זו. כגון שמשאירים את אלו הסמוכים לגידולי ומשמידים את הרחוקים יותר, או שלא עוקרים אותם לגמרי אלא רק מקצרים את אורכם.

בשונה מאילנות, צמחי סרק וירקות מותר לזרוע בגינה עד ט"ו באלול, ובחלק מהגידולים עד כ"ז באלול, כיון שהשרשתם אינה אלא שלושה ימים. כמובן ההשקיה בשמיטה תעשה בכפוף למותר בשביעית.