דוד שמש בשבת / כפרה על חטא

בס״ד
1.איך מכפרים על חילול שבת בשוגג?
2.יש אתר שמוסברות בו הלכות שבת בצורה ברורה? ואם כן אפשר אותו? כי את מה שכתוב בשולחן ערוך ממש קשה לי להבין
3.מותר לנגב זיעה בשבת?
4.מותר לסובב את הברז בשבת שעל ידי זה יכולים לצאת מים חמים יותר/קרים יותר?
כלומר אני לא אסובב בשביל לחמם אבל זאת יכולה להיות התוצאה..

תשובה:

שלום רב

1. ברגע שאדם מתחרט על מה שעשה ומצטער על כך, ומתוודה בפה [בינו לבין קונו] ומקבל עליו שישתדל שלא יחטא עוד, מכפר הוא בכך על חטאו.

2. ראשית תוכלי לעיין במאגר השו"ת שלנו, יש שם ענינים רבים מהלכות שבת. מלבד זאת יש ספרים קלים המבארים היטב הלכות אלו, כמו ספר שמירת שבת כהלכתה וספר ארחות שבת, כדאי להכנס לחנות ספרי קודש באיזור חרדי שם יש ספרים רבים בענינים אלו ולראות למה את מתחברת.

3. מדוע לא?

4. יש להמנע מלסובב את הברז לכיוון המים החמים, כיון שעלמ ידי כך המים הקרים מתבשלים בחמים, וראי בהרחבה כאן.