ההבדל בין חלב רבנות לחלב בד"ץ

האם חלב רבנות הוא ברמת כשרות כמו של חלב הבדץ? ואם לא אז מה ההבדל

תשובה:

שלום רב

ההבדל העקרוני ביותר הוא בנוגע לחליבה בשבת, חלב בד"ץ לעולם אינו מחליבת שבת, בשונה מחלב רבנות הנסמך על היתרים מסוימים וחלקו נחלב בשבת, וראוי שלא לצרוך ממנו. חלב שבא לחנויות כמו כן, כמו בכל דבר רמת ההקפדה של הבד"ץ מחמירה יותר, וזה עשוי לבוא לידי ביטוי לענין חליבת גוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמו כן, שמעתי מאדם העוסק בענייני כשרות, שיש הבדלים גדולים בנוגע לניתוחים שעושים לפרות, שניתוחים מסויימים הרבנות לא מחשיבה אותם כטריפה משא"כ בבד"ץ