איסור שבטל / כשרות באמולספייר / העמדת גבינה בקיבת בהמה

1. האם מותר לקנות מוצר שמעורב בו איסור שנתבטל
2. האם חומר אמוליסיפייר דינו כמעמיד או מילתא דעהידא לטעמא ואינו בטל
3. עור קיבת נבילה המותרת להעמדת הגבינה כאשר נתייבש כעץ האם חיי להיות כאשר עבר מליחה?
והאם מותר להעמיד גם בנבילה או טמאה כי זה יבש כעץ
4.

תשובה:

שלום רב

1. מותר.

2. אכן יש לחוש לכך בהחלט, וראה כאן.

3. לאו דוקא.

4. ברגע שזה נעשה כעץ אין באיסור כל ממשות ומותר גם בעור קיבת נבלה כמבואר ברמ"א סי' פז סעי' יא, ורק אם אינו כעץ ממש אלא שאינו נותן טעם חילקו בכך הפוסקים כמבואר שם באריכות בשו"ע ונושאי כליו..