תשלום עבור חודש אוגוסט למעון יום

הכנסתי את הבן שלי למעון פרטי בחודש שבט, כיוון שאשתי החלה לעבוד, בחודש אדר היא נפלה ושברה את הרגל והיתה עם גבס בבית עד שבוע לאחר פסח, כשבמשך הזמן הזה הילד לא היה במעון, ולא שילמנו על המעון (בהסכמת המעון).
היא חזרה לעבוד כשבוע אחר שנכנס חודש אייר, החזרנו אותו למעון, ובאמצע חודש סיוון הבנו שלא מתאים לה לעבוד היכן שעבדה, היא חיפשה עבודה כשבועיים ולא מצאה, החלטתי לוותר כרגע על עבודתה ובתחילת תמוז הוצאתי אותו מהמעון סופית, יוצא שבסה"כ הילד היה במעון כשלשה חדשים, ביקשתי ממנהלת המעון שתחשב לי את הימים שהיינו מחודש יוני, והיא חישבה את חודש יולי והוסיפה שאנחנו צריכים לשלם גם על חודש אוגוסט (אמנם באופן יחסי למספר החדשים שהיינו במעון), וכששאלתי למה אני צריך לשלם על החופש, היא ענתה: "מי ישלם לגננות על החופש שלהם?"
1. אני באמת לא מבין למה אני זה שצריך לשלם להם על החופש ולא המוסד.
2. האם מבחינה חוקית והלכתית יש חיוב כזה לשלם על חודש שהילד לא נמצא במעון?
3. אציין שלא התנו איתי בתחילה שאשלם את החופשה, ולא הזכירו לי שום דבר מזה, שילמתי להם שלשה חודשים מראש (בשיקים), בידיעה שבהמשך אשלם חודש בחודשו.
4.לאור האמור, האם אני חייב לשלם למעון על חודש אוגוסט? (להזכיר שאני כבר מהשבוע הראשון של יולי כבר לא במעון).
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי אני לא יודע מה לעשות בינתיים. תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

ככל הידוע אכן נהוג לשלם על חודש אוגוסט על אף שיש חופשה. המנהג מחייב אף את זה שלא ידע על קיומו.

במקרה זה, שהילד היה במעון חודשים בודדים בלבד, מסתבר שיש לשלם עבור אוגוסט לפי חישוב יחסי.

מקורות:

עיין בשו"ת בצל החכמה ח"ג סי' כט שכתב שהמנהג מחייב בשכירות פועלים אף לזה שלא ידע על קיומו. וכן מסתבר, משום שכל אחד מבין שבנושא החופשות אמור להיות מנהג מסוים, ומי שלא בירר, אין לו להלין אלא על עצמו.