אופן הכשרת כלי המטבח

שלום לכבוד הרב שליט"א. אני חוזר בתשובה ונמצא בבית חילוני. הסירים פעם בישלו בהם חלב ופעם בשר. אותו הדין לגבי המחבתות. אותו הדין לגבי המקרוגל והתנור. הכלים אינם עברו טבילה. האוכל עצמו כשר. מה אני עושה במצב כזה? תודה.

תשובה:

שלום רב

כלים אלו ניתן להכשיר אותם, אלא שלא הבנתי ממך האם יש נכונות במשפחה להכשיר, אם אין הסכמה לא ניתן להשתמש בכלים כאלו שהרי הם טרפים ממש.

את הסירים ניתן להגעיל במים רותחים המבעבעים על האש, כלומר, לקחת סיר גדול להרתיח בו מים עד לשפתו ולטבול שם את הסירים האחרים, כאשר האש עדיין דלוקה תחתיו, לאחר מכן יש לרוחצם במים קרים. את התנור יש לנקות היטב ולהפעילו על חומו המירבי 40 דקות. את המיקרוגל יש לנקות היטב, ולאחר מכן להניח בתוכו כלי פתוח עם מים ולהפעיל למשך כשעה עד שכולו יתמלא אדים. לגבי המחבת הדין מעט יותר בעייתי, אם זו מחבת רגילה שמשתמשים בה עם הרבה שמן, ניתן להגעיל אותה באופן האמור, ואם משתמשמים במעט שמן, יש ללבן אותה באש, כלומר להדליק את האש בכיריים ולחמם אותה על גביה כשהיא ריקה ונקייה מכל הצדדים זמן ממושך. אולם מחבת טפלון לא ניתן להכשיר כך כיון שהיא תתקלקל ויש לקנות מחבת חדשה.

הכשרת הכלים כולם תבצע לאחר שלא היו בשימוש 24 שעות.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך.