איך נשמרים מחטאים?

שלום כבוד הרב היקר
האם בכל פעם שהשם ירחם, העיניים שלי נתקלות במשהו חשוף ברחוב, חלק מהנפש שלי הולכת לה? ואני חייב תיקון כרת?
2. תיכון כרת, זה בעצם לימוד תורה כל הלילה? יש צורך לומר שאני לומד תורה בשביל התיקון, ובנוסף, מה לגבי אוכל ושתייה? אפשר לעצור בשביל מזון?

תבורך מפי עליון, מעריך את כל התשובות שלך או שלכם.

תשובה:

שלום רב

המושג "חלק מהנפש שלי הולכת" לא ידוע לי וגם לא כל כך מובן לי… אולם אין ספק שיש חשיבות מרובה לשמירת קדושת העיניים כדי שלא להגיע חלילה להרהורי עבירה, המורידים את האדם ממעלתו הרוחנית. אדם שלא שמר את עיניו לא חייב כרת… וממילא גם לא תיקון כרת. כרת חייבים על קיום יחסים באופנים אסורים מסוימים.

הכלל הבסיסי בכל עבודת האדם בעולמנו המתירני והחומרי, לא להתעסק יותר מידי בעבירות, אלא פשוט לשקוע בלימוד התורה ובמצוות, ולהשתדל לחיות מבחינה פיזית ונפשית במקום גבוה יותר, קרוב לריבונו של עולם.

עבודת ה' מתוך שמחה היא התרופה לכל הנסיונות!

בהצלחה רבה לנו ולכל עם ישראל.