קיום מצות שילוח הקן

יש לי יונה על אדן החלון מחוץ לשירותים בביתי, יש לה 2 ביצים שעדיין לא בקעו עם קן. מה עושים?
שבת שלום

תשובה:

לכתחילה יש לכוין שלא לזכות בביצים [עוד טרם הטילה אותן היונה] , כיון שמצוה זו מתקיימת רק בקן הפקר ולא בקן השייך לך, ומכל מקום גם באופן זה אם ברור לכך שבאופן טבעי הן מהוות מטרד ואין לך בהן כל ענין, נמצא שלא זכית בקן ועדיין ניתן לקיים מצוה זו. הזמן לקיום המצוה הוא בערב כשהיונה דוגרת ולא הזכר, יש לגרש את היונה ולקחת את הביצים, ובזה מקיימים מצוה זו. כאשר הביצה נעשית כהה סימן שנוצר בה כבר אפרוח, וממילא אין לקיים מצוה זו עד שהוא יבקע.