מצוות שילוח הקן כשיש בקן ביצה אחת בלבד

יש במרפסת בביתי קן עם ביצה שנולדה היום, הקן מופקר מהרגע שבו ראיתי את היונים מגיעים עם הזרדים. איך אוכל לדעת מתי יש 2 ביצים? האם כשאני משלחת הזכר באמצע הבוקר לוודא אם יש 2 ביצים אני עוברת על צער בע"ח?
אודה מאד על תשובתכם המהירה

תשובה:

שלום רב

שילוח הקן נוהג גם כשיש בקן רק ביצה אחת, כמבואר בשולחן ערוך סי' רצב סעיף א.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. היי היום בבוקר מצאתי בייצה אחת באגרטל לא נגעתי לאחר כמה זמן באה יונה ודגרה אלה ועכשיו שחזרתי מהעבודה בערב אין שם יונה והבייצה לבדה מה אלי לעשות בישביל לקיים את מצוות השילוח הקן האם זה לא בסדר שהיונה לא דוגרת אלה בלילה מה אלי לעשות

  2. ועם מחר בבוקר אני יראה אותה אוכל לעשות זאת ?
    ואיך עושים זאת ?
    שאלה שלי היא כזאת יש קשר לזה שהיונה הטילה במירפסת זאת אומרת זה חלק מהבית או שאין קשר השמח לתגובה והדרכה איך אני עושה את זה נכון במידה והיא חוזרת למרות שאני לא מבינה למה היא לא דוגרת על הבייצה בלילה אי הננה ….

  3. אפשר לקיים את המצוה רק בלילה, אם ביום "היא" נמצאת ובלילה לא, זה אומר שהיונה עזבה את הקן ורק הזכר שומר אמונים לילדים, ועם הזכר לא ניתן לקיים את המצוה.. אם היא תבוא בלילה ניתן לגרש אותה ולזכות בביצים.