קיבל טבעת עבור עבודה ונודע שיש בה יהלום

שלום רב!
קיבלתי כתשלום על עבודה שביצעתי טבעת זהב ישנה משובצת באבן.
לאחר מכן התברר לי שהאבן היא יהלום (לא יקר, אבל יהלום).
איך עליי לנהוג?
בברכה

תשובה:

שלום רב,

לא הוסבר בשאלה למה נראה לך שהייתה כאן טעות. על פי הלכה, רק במקרה שסביר מאוד שהייתה טעות, יש חיוב לפנות לנותן ולברר אם לא טעה. במקרה שאכן יתברר שהייתה טעות, הדין תלוי איך הטבעת הגיעה לידי זה שנתן לך אותה.

מקורות:

טעות היא טענה גרועה הנאמרת רק במקרה שהנסיבות מראים כך. עיין שו"ע חו"מ סי' קכו סעיף יג שיש סוברים שטענת 'טעיתי' היא כטענה נגד עדים. ועיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב.

לעניין אם מכר טבעת ונודע שהיא של זהב, עיין רמ"א חו"מ סי' רלב סעיף יח.