פטנט למנוע את הדלת מלהסגר בשבת

האם מותר לנטרל דלת אינטרקום של כניסה לבניין מגורים בשבת?
מדובר בלשונית מתכת שמזיזים עם האצבע לכיוון מטה וכך הדלת לא ננעלת .

תשובה:

שלום רב

אם אני מבין נכון לא מדובר במתכת המכסה על העינית של האינטרקום אלא משהו טכני לחלוטין שמונע את הלשונית של המנעול מלצאת, ואם כן אין בכך כל בעיה. אני מבין שהאינטרקום פועל כרגיל רק שאתה לא נצרך לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    כלומר אין בכלל צורך וכמובן לא צריך לנתק את כלל אספקת החשמל אל הדלת. היו שטענו שצריך לנתק את חיבור החשמל אל הדלת באמצעות שעון שבת ….להזכירכם: גם את המקרר לא מנתקים מאספקת חשמל….וגם למקרר להזכירכם יש דלת…..
    שבת שלום

  2. האמור בתשובה באופן שאין שימוש חשמלי, הדלת לא ננעלת וממילא אין צורך להשתמש באינטרקום, אם יש שינויים חשמליים בעינית וכו', ודאי אסור. לגבי מקרר יש נידונים רבים, המקררים החדשים שמיוצרים בשנים האחרונות צריכים בלי ספק התקן שבת! יש בהם חיישנים שמשנים מצב בכל פתיחה וסגירה.