הלוואה עם פרעון בתשלומים במשך השמיטה

שלום וברכה,
הלוואתי לפני כחודש 7000 שקל לדודה שלי.
היא דברה עם אמא שלי שבערך תחזיר 500 שקל לחודש,לי זה לא משנה כי הכסף לא לחוץ לי כרגע (אני רווק ככה שההוצאות לא כבדות..)
לפני שבוע חשבתי על זה שעוד מעט שנת שמיטה ואני לא יודע את הדינים של זה.(אני בחור מתחזק..)
אם אני לא פונה אליה ומבקש את הכסף כל חודש אלא היא מביאה מעצמה זה עדיין בעיה?
בכל מקרה מה מומלץ לעשות?
תודה רבה!

תשובה:

שבוע טוב,

מומלץ לעשות לפני סיום שנת השמיטה (לפני ראש השנה הבא – תשע"ו) "פרוזבול" תקנה זו למעשה היא "מצילה" את החוב שלא ישמט בשמיטה. אם כי בחוב הנ"ל שתאריך הפרעון הוא קבוע, השמיטה אינה משמטת.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' סז סעי' י'. וסעי' ל'.