שילוח הקן בספירת העומר

האם אפשר לעשות שילוח הקן בספירת העומר?
(ראיתי באיזה מקום)

תשובה:

שלום רב

על פי הקבלה מצוה זו אינה נוהגת בספירת העומר ולא בשנת השמיטה ובכל שנה מראש השנה עד שמיני עצרת, אולם, על פי הנגלה מצוה זו נוהגת בכל זמן.

מקורות:

על כך שהמצוה נוהגת בכל זמן ראה ס' החינוך מצוה תקמה. אולם, בהגה' השמש למרן הרש"ש שער טו אות ג כתב שמצוה זו אינה נוהגת בזמנים הנ"ל. לכן נראה, שאם ניתן להמתין לאחר הספירה והקן יהיה קיים ימתין, ואם לא, יעשה מצוה זו מיד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום !
    אני גר בקומה 2 ובמיסתור הכביסה יש קן של יונה ובו ביצים בנות כמה ימים
    הדבר מהווה מיטרד הן בשל הרעש והן בשל הריח הרע ,מה אוכל לעשות בצורה הנכונה הילכתית כדי לסלק את המיטרד ?
    תודה!

  2. ניתן לקיים מצות שילוח הקן, בשעות הערב כשהיונה דוגרת על הביצים [ביום הזכר דוגר], ולאחר שהיונה עפה לקחת את הביצים ולסלק את הקן.