הפרשות חומות בעת נטילת גלולות

שלום כבוד הרב!
יש לי שאלה, אני נוטלת גלולות יסמין למניעת הריון, בעקבות נסיעה מתוכננת החלטתי לקחת 2 חפיסות ברצף, שאלתי רופא והוא אמר שניתן לקחת. נישאר לי עוד שבוע להמשיך את הגלולות ואז להפסיק כדי לקבל מחזור, אך התחילו לי הפרשות חומות, מה הדין האם אני אסורה לבעלי ועלי לפרוש למרות שזהו עדין לא הזמן הרשמי של המחזור?
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין הפרשה חומה שאינה נוטה כלל לאדמומית אינה אוסרת. כמו כן אין דיני וסתות בעת נטילת גלולות מעין אלו. אולם, החכם עיניו בראשו… וכיון שאת רואה שיש כאן משהו חריג, לא כדאי לקיים יחסים עד שהמצב יתברר לאשורו.

בהצלחה רבה.