קניות בספירת העומר

שלום כבוד הרב
אני באילת בהשתלמות מהעבודה. ידוע שהכל ללא מע'מ-רציתי לשאול האם אןכל לקנות דברים ביגוד .תיק ולחדשם רק לאחר ימי הספירה בגלל שיש רווח כספי.?
גם יש לי תוי קניה וזה בעצם גם הנחה וגם ללא מעמ.

תשובה:

במקרה שלך שיש בכך רווח כספי ודאי יש להקל לקנות את הבגדים ולחדשם לאחר ימי הספירה.

מקורות:

עצם המנהג שלא לקנות בגדים שמברכים עליהם שהחיינו בימי הספירה נתון במחלוקת, וממילא, כשיש בכך רווח כספי ובפרט שאת מציינת שלא תשתמשי בהם בינתיים, אין בכך כל חשש. על הנידון אם מותר לקנות בגדים בספירת העומר ראה כאן.