האם מותר ללכת לגן חיות?

האם מותר ללכת ל'גן חיות', לכאו' הם עוברים על צעב"ח ש'אוסרים' את החיות וכו'. ויין בשו"ת ושב ורפא. או שמא זה הי' רק חומרא. ועכ"פ מנהג ישראל?

תשובה:

שלום רב

נדמה שכיום יש הקפדה מיוחדת על רווחת החיות ואין בכך צער בעלי חיים, נותנים להנות מסביבה טבעית דומה לזו המתאימה להם וכו'.

יותר "כואב" לי שגן החיות פתוח בשבת [אין בכך כדי לאסור ללכת לשם מעיקר הדין, אבל אם כבר מחאה…].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א. שכחתי לציין ששאלתי היא [בעיקר] בחו"ל שאין ממש לפני עוור לכאו' שהם [נ"ל] מצווים רק על 'אבר מן החי' או שכן. [כך שאין הבעי' של חילול שבת ח"ו. לאידך אם יהודים ילכו או לא ילכו אי"ז נפק"מ כ"כ גדולה בשבילם]
    ב. עופות כמו נשרים ואריות וכו' שהם צ"ל להם מרווח עצום שאין להם. ואפי' אם נאמר שזה צער אולי אי"ז הצער שאסרה תורה.

  2. הסכמתי לסברתך בענין הלפני עיור בחו"ל, ובענין הנשרים שבסך הכל לא סובלים כל כך עד שיחשב הדבר כצער בעלי חיים ממש…