האם מותר לעבור לפני המתפלל כשיש מחיצה בגובה עשרה טפחים?

כשאדם מתפלל שמו"ע ומלפניו יש ספסל שהוא י' טפחים ורחב לפחות ד' טפחים (רשות אחר). האם מותר לשבת מלפניו, לעבור מלפניו, לפסוע ג' פסיעות של סיום שמו"ע?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

באופן כזה מותר לשבת על הספסל אולם אסור לעבור או לפסוע שם, כדי שלא לבלבל את כוונתו של המתפלל.

מקורות:

בענין זה נחלקו הדעות, החיי אדם כלל כו סעי' ד מתיר באופן כזה לעבור שם כיון שהיא רשות אחרת, וכ"כ באשל אברהם בוטשאטש סי' קב, אולם המשנה ברורה הכריע בזה לחומרא (שם ס"ק ב), אולם, אם המחיצה גבוהה יותר מעיניו של המתפלל אף שהיא ארעית, וכגון שעומד שם אדם רחב, מותר לעבור.