פרווה שהתבשל בכלי בשרי האם מותר לאוכלו עם פרווה שהתבשל בכלי חלבי?

הנה קי"ל דנט בר נט כגון ע"י בישול בכלי בשר ב"י מותר לשים בכלי חולבת. מהו הדין לשים המאכל בקערה עם מאכל (פרווה) שנתבשל בכלי חולבת מי אמרינן דאין חילוק בין כלי חולבת למאכל שנתבשל בכלי חולבת דתרווינו רק טעם עו יש קולא בכלי יותר ממאכל (וכדמצינו ברא"ש ושאר ראשונים בענין נט בר נט בנתבשלו)?

תשובה:

שלום רב.

המאכל שהתבשל בכלי החלבי בן יומו נחשב חלבי לגמרי ואסור לאוכלו יחד עם המאכל שהתבשל בכלי הבשרי. נ"ט בר נ"ט התירו כיון שאינו אוכל את הכלי החלבי עצמו אלא רק מקבל ממנו טעם שני.