יין אל אוצר בי"ד בהכשר הרבנות הראשית

קיבלתי יין של אוצר בית דין של הרבנות הראשית לישראל, (בד"כ אני לא אוכל מוצרים בכשרות של הרבנות),
האם עדיף שאשתמש בו בעצמי או שמא עדיף להעבירו לאחר, שיתכן שלא ישמור עליו כראוי?

תשובה:

אם יתכן שלא הופקר בזמן הביעור, צריך להפקירו מיד ע"י הוצאתו לרשות הרבים לזמן קצר. לאחר מכן מותר לתת אותו רק למי שישתמש בו בקדושת שביעית.
מקורות:
אם לא ביערו את היין בזמן הביעור בשוגג, הוראת הגרש"ז אויערבך זצ"ל (מנחת שלמה ח"א סי' נ"א ס"ק י"ז), לסמוך על המקילים, ולבערו מיד כשנודע לו שצריך ביעור.
אף שבגמ' מבואר רק שאסור לתת דמי פירות שביעית לע"ה, ולא את הפירות עצמם, מדברי התוס' סוכה ל"ט עולה, שהחשש בפירות עצמם גדול עוד יותר, עיי"ש.