דג שנאפה לצד חלב בתנור, האם מותר לאוכלו בתוך זמן ההמתנה שבין בשר לחלב?

נאפו דגים וחלב בנפרד בתוך תנור אחד דהיינו מגש שיש בצד אחד חלבי ובצד שני דגים והמגש כולו נכנס לתנור- ואני בשרי האם מותר לי לאכול מהדגים תוך זמן המתנה של בשר וחלב (נגיד חצי שעה לכל השיטות)? תודה וישר כח!

תשובה:

שלום רב.

נראה שאם הדג והחלב היו מגולים בתנור והיו אדים יוצאים מהם, הדג נחשב חלבי ממש ואסור לאוכלו בתוך זמן ההמתנה שבין בשר לחלב, אולם, אם היו מכוסים, אף שאין לאוכלו עם בשר ממש מכל מקום מותר לאוכלו בתוך זמן ההמתנה הנ"ל.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א יו"ד סי' קח סעי' א.