הכשרת כלים במדיח כלים

שלום. יש לי סיר שבושל בו בשר, והוא עבר שטיפה ולאחר מכן בושל בו חלב.
האם אכלתי לא כשר?
הסיר נשטף טוב במדיח עם מים חמים וסבון. אמרו לי שצריך להדיח אותו. יש לי שתי שאלות
1.אם טובלים סיר במים חמים כמו שאומרים לפי ההלכה. זה יותר נקי ממדיח כלים שעובד בחום רב וסבון?
2.אכלתי כשר?
אבקש שתענו לי בכתב ולא על ידי קישור

תודה

תשובה:

שלום רב.

כלי שבושל בו בשר בולע מטעם הבשר, וטעם זה נפלט ממנו בבישול הבא לתוך המאכל המתבשל בו. נקיון חיצוני לא יעזור כאן כדי להכשיר אותו, וצריך דוקא הגעלה במים רותחים ומבעבעים הנמצאים בכלי על גבי האש. ולכן, במידה וקיימת במדיח הכלים אפשרות של רתיחה עד כדי שהמים מעלים בועות, ניתן להכשיר בתוכו כלים. אופן ההכשרה, הוא לנקות את הכלים היטב לפני הכנסתם למדיח, ולהמתין 24 שעות שבהם לא באו הכלים לידי שימוש כלל, ולאחר מכן להכניסם למדיח ולהמתין עד שהמים שבתוכו ירתחו ויעלו בועות. לאחר מכן יש להוציא את הכלי ולרוחצו במים קרים. מדיח שאין בו אפשרות רתיחה עד כדי העלאת בועות, לא ניתן להכשיר בתוכו כלים.

ברגע זה לא אוכל לשלוח לך את התשובה שלא על ידי קישור, בדרך כלל אנחנו משתדלים לעשות זאת, עמך הסליחה.

מקורות:

ראה ספר הכשרות עמ' נו.