שני כיורים (חלבי ובשרי) מנירוסטה מחוברים

שלום וברכה. במטבח ביתי התקינו שני כיורים מנרוסטה (עשויים ככלי אחד) כדי להשתמש לבשר וחלב. הכיורים מחוברים ביניהם רק מלמעלה ואין להם דופן משותפת באמצע. האם אפשר להשתמש בכיורים לבשר וחלב? ואם לא, האם ישנה אפשרות לתקן את המצב בכדי לאפשר את השימוש?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אפשר לכתחילה.

מקורות:
למרות שבמתכת אומרים "חם מקצתו חם כולו", ואם כן לכאורה היה מקום לחשוש שהבליעה מתפשטת עד לקצהו השני של הכיור, אבל בכיור החשש הוא רק לבליעה ע"י עירוי, שאינה מבליעה אלא כדי קליפה, ולכן אין חשש שהבליעה תתפשט מעבר למקום העירוי.