שימוש בעגלת סופר שנמצאת בסופר אחר

שלום,

בשכונתי יש 2 חנויות סופר/צרכניה, של 2 בעלים (רשת ואדם פרטי). נקרא להן צרכניה א' וסופר ב'.

בצרכניה א', פעמים רבות נמצאות בשטח הצרכניה או בסמוך לו, עגלת סופר של סופר ב', שאינו רחוק.

א. האם מותר לי להשתמש במשך הקניות בצרכניה א', בעגלה של סופר ב'?

ב. אם כן, האם כלפי סופר ב', שהינו הבעלים המקורי של העגלה, מותר לי גם לקחת את העגלה המלאה איתי הביתה, לפרוק את הקניה?

(איני שואל כלפי צרכניה א', היות ששם אני יכול לבקש רשות מהבעלים או ממי שמורשה לאשר זאת)

ג. אם כן, האם ולאן עלי להשיבה עם תום הפריקה בבית – לסופר ב', הבעלים המקורי, או לצרכניה א', שם השתמשתי בעגלה?

או שאולי איני חייב בכלל להחזירה לשום מקום?

(יש אולי מקום לציין, שקשה לדעת ביחס לכל עגלה של סופר ב' באופן ספציפי, מתי וכיצד הגיעה לידי/לשטח צרכניה א' – האם לפני זמן רב או היום בבוקר, האם ע"י קונה של צרכניה א' שחיפש עגלה לקניות והלך לסופר ב' לקחת אחת כזו, או ע"י הבעלים של צרכניה א' [או שלוחיו] שהיה זקוק לעגלות לקונים שלו ו"מצא" כאלה בסופר ב', וכו')

תודה.

תשובה:

א. אסור להשתמש עם העגלה.

ב. גם אם משתמשים בסופר ב' אסור להוציא את העגלה משטח הסופר ללא רשות מפורשת.

ג. אם השתמשת בעגלה, עליך להשיב אותה לסופר ב'.

מקורות:

עיין בתשובה כאן שצידדנו להקל להשתמש בעגלת סופר שכבר עברה כמה ידיים ומסתמא הבעלים התייאשו. אבל במקרה זה שמצוי שנמצאים בצרכניה עגלות מהסופר, יש לחשוש שמנהלי הסופר יודעים מכך ובודקים מעת לעת ולא מתייאשים, גם לא ידוע שהעגלה עברה מיד ליד והיה שינוי רשות.