ברכה על דייסת קוואקר [שיבולת שועל] / אופן ברירתו

איזה ברכה מברכים על קוואקר שמערבים אותו במים חמים וקצת סוכר [יש בזה ב' אופנים א' שמערבים עם קצת מים חמים וזה נשאר סמיך. ב' ששמים הרבה מים חמים וזה יותר נוזלי].

גם היות שראיתי שיש בזה חשש תולעים הריני לשאול – הקונה מחנות רגילה [דהיינו כל חנות נורמלית] שהסחורה מתחלפת לעיתים קרובות ותנאי האחסון ממוזגים ונורמלים האם צריך לבדוק או לא [וזה חומרא או חיוב?]וא"כ איך בודקים [בבקשה לפרט אופן הבדיקה].

בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

דייסת קוואקר מבושלת ברכתה מזונות ועל המחיה, אולם, אם משרה קוואקר מהיר הכנה במים וחלקי הקוואקר לא הספיקו להתחבר יחד ולהדבק אפילו במעט, ברכתם אדמה. כאשר הדייסא נוזלית ביותר, לעיתים צריך שתי ברכות [בעיקר כשהיא שרויה בחלב שיש לו חשיבות, או במים כאשר הם מיועדים לשתייה ואינם טפלים לקוואקר].

בנוגע לבדיקת תולעים: בקופסאות הרמטיות הם בחזקת נקיים וא"צ בבדיקה, וכאשר קונים בתפזורת או בשקיות ארוזות, יש לסנן במסננת אטריות ולראות אם נופלים חרקים ולאחר מכן לשטוח אותם על צלחת לבנה לראות אם יש ביניהם חרקים. במידה ונמצא נגוע אין להשתמש, כיון שלא ניתן לבוררם כהלכה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רח סעי' ו ובמשנה ברורה שם.