זריזות בנטילת ידים בבוקר

כשאני מתעוררת בבוקר ולפני שנטלתי ידיים הלכתי לשירותים. מהם הדינים החלים עליי? ליטול ידיים של נטילת ידיים לנגב ואז ליטול שוב לאשר יצר? האם ניתן לברך אשר יצר אחרי בנטילת ידיים או שחובה ליטול פעמיים?

תשובה:

שלום רב.

אין טעם ליטול ידים פעמיים ברצף. אלא שלכתחילה יש ליטול ידים לפני השירותים משתי סיבות: א. אין ללכת ד' אמות ללא נטילת ידים של בוקר [אף שיש שהקילו בזה תחת קורת גג]. יש נוהגים להניח כלי עם מים ליד המיטה כדי שיוכלו ליטול מיד כשיעורו משנתם ללא הליכה כלל. ב. יש להשמר מאוד מנגיעה בנקבי הגוף ללא נטילת ידים משום הסכנה הכרוכה בכך.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ד.