איסור כהן לגרושה

אני כהן שקיבלתי היתר מפוסק גדול לקיים יחסי מין עם גרושה , אני לא רוצה לחשוף את הרב שהתיר לי מסיבות אישיות , ולכן אני מבקש לשאול בשם הגרושה אם מותר לי לקיים יחסי מין עם גרושה. אני תומך בגרושה וחיי איתה ואנא אני מבקש לדעת אם יש פוסקים שמתירים לחיים משותפים של כהן וגרושה. תודה רבה ואשמח אם אקבל תשובה בשעה הקרובה.

תשובה:

שלום רב,

דע, אין שום רב /פוסק / או סתם יהודי ירא שמים, שמתיר, או שיכול להתיר לכהן לחיות עם גרושה. בשום אופן לא. זו פסוק מפורש בתורה "אישה גרושה מאישה לא יקחו" (ויקרא פרק כא פסוק ז').

אמנם חז"ל כבר אמרו "הרוצה לשקר ירחיק עדותו"… כלומר, יספר שיש לו עדים רחוקים שאין סיכוי שיבואו לפנינו להעיד… יחד עם זה, בכדי שלא לפקפק ביושרך, אני רוצה להניח שלא הבנת את תשובתו. או שאינו מתאים לתואר "רב". אין אפשרות אחרת!

ישנה מחלוקת ראשונים האם קיום יחסים שלא במסגרת הנישואין יש עליה חיוב מלקות או לא. אבל גם לדעת הרמב"ם הסובר שאין חיוב מלקות בזה. ודאי שיש איסור דאורייתא!!
זאת ועוד, כי דעת הרמב"ם ידועה שכל קיום יחסים שלא במסגרת נישואין הוא איסור דאורייתא, מלבד האיסור מצד נדה.

חשוב שתדעו את זה בצורה הברורה ביותר, ולא תשקרו את עצמכם כאילו שיש איזה היתר.