ילד מבנק הזרע

שלום רב.
בני נולד מתרומת זרע של תורם יהודי. אני אשה רווקה. בני בן 9 כיום. כיצד ואיך עלי לפעול ומה אני יכולה לעשות כדי להתיר את דין ה "שתוקי" שיש עליו כיוון שאני אשה מסורתית וכן רוצה שבני בע"ה השם יתחתן כדת וכדין. מה האפשרויות העומדות בפני ומי יכול לעזור לי ? ברצוני לציין שאנחנו אף צאצאים למקובל גדול, מפאת הפרטיות אייני רוצה להזכיר את שמו כמובן. בני נולד מתרומה של תורם יהודי אנונימי דרך אחד מ בנקי הזרע ששיכים לבית חולים במרכז, וחל עליו חסיון מוחלט. אנא עזרתך. אני יודעת שהרב עובדיה יוסף למשל תמיד היה מנסה למצוא דרך כדי כן לעזור.

תשובה:

שלום רב,

אכן ודאי לא ראוי לקחת תרומת זרע ובדאי לא מיהודי. אולם ילד הנולד בנק הזרע אין לו דין "שתוקי" והוא כשר לקהל ויוכל בעזרת ה' להנשא עם מי שיחפוץ.
שיהיה בהצלחה
מקורות:
ראי כאן בהרחבה בנושא.