הכנת משקה שוקו בשבת

האם מותר להכין משקה שוקו בשבת ?

תשובה:

שלום רב.

יש הבדל בענין זה בין סוגי האבקות השונות. הכלל הוא, שאבקה שעברה הליך של בישול מותר להשתמש בה בשבת, ואילו אבקה שלא עברה תהליך כזה אין להשתמש בה בשבת.

מקורות:

בס' ערוך השולחן  (סי' שיח סעי' כח) כתב, שאין לתת עלי תה אפילו בכלי שלישי, לפי שעינינו הרואות שהם מתבשלים כמו בכלי ראשון, וה"ה לענין אבקות אלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי להוסיף ולשאול על התשובה שעניתם לגבי הכנת משקה שוקו, כיצד אוכל לדעת אם השוקו עבר תהליך בישול, (מה שיש לי לציין הוא שיש גם הוראות להכנת השוקו בחלב קר, מה שאולי מוכיח שלא צריך לבשל אותו והוא מוכן לשימוש). אשמח לקבל תשובה כדי שנוכל לענג את ילדינו בשבת בבוקר עם כוס שוקו.

  2. למיטב ידיעתי אבקות השוקו אינן מבושלות, ומכל מקום אינני יודע כיצד לברר זאת. בביתו הורגלו הילדים לשתות בקיץ שוקו קר ובחורף חלב חם… כמו כן, הגרש"ז אויערבך התיר לערב אבקת שוקו בכלי שלישי, והסומך על הוראתו יש לו גב גדול להסמך עליו.